Rozaceea Granulomatoasa

1
Rozaceea Granulomatoasa

Rozaceea granulomatoasa este o varianta de rozacee, o afectiune cronica a pielii care se manifesta prin fenomene inflamatorii la nivelul tegumentului obrajilor, nasului, barbiei, dar poate sa apara si pe frunte sau pleoape. Rozaceea granulomatoasa se manifesta clinic prin eritem, vase de sange sub forma de vene spider, eruptii papulare, sau eruptii cutanate similare cu cele acneice.

Acneea rozacee granulomatoasa pare a fi o forma papulara distincta de rozacee, care se apare in principal in partea superioara a fetei, in special in jurul ochilor si nasului. Aceste papule discrete pot aparea ca noduli tari, de culoare galbui-brun, si pot fi insotite de un eritem marcat.

Acneea rozacee granulomatoasa poate fi de multe ori destul de dificil de diferentiat de alte dermatoze granulomatoase faciale de cauza necunoscuta, in special lupusul miliar diseminat facial. Rozaceea granulomatoasa afecteaza in principal femeile de varsta mijlocie, mai ales la pacientii cu imunosupresie si constituie aproximativ 10% din toate cazurile de acnee rozacee. Acest model de rozacee este uneori asociat cu cicatrici, si poate fi rezistent la tratamentele conventionale.

Post your comment