Negi, Veruci, Condiloame – Crioterapie

1
Negi, Veruci, Condiloame - Crioterapie

Negii sunt excrescente ale pielii noncanceroase produse de papiloma virusul uman. Exista mai mult de 100 de tipuri de papiloma virusuri umane. Papiloma virusul produce o crestere a stratului superficial al pielii, rezultand un neg (veruca este termenul medical). Exista 6 tipuri de negi,  ei difera in functie de localizare si aspect: negii comuni, negii plantari, negii plani,  negii filiformi, negii periungheali, negii genitali.

Crioterapia este folosita cu succes tratamentul papiloamelor, condiloamelor, verucilor plane, keratozelor seboreice sau actinice. Este folosita cu succes deosebit, chiar si pentru zone precum fata sau regiunea genitala (penis, gland, scrot, vulva, labii, perianal), pentru negii plani/verucile plane de la nivelul fetei, mainilor si acceptata mai usor de copii. Negii/ verucile de grosime condirerabila de la nivelul palmelor si talpilor raspund slab la crioterapie si de cele mai multe ori sunt tratati medical si chirurgical (chiuretaj si cauterizare, excizie).

Tratamentul negilor nu are tot timpul succes. Chiar si dupa ce negul se micsoreaza sau dispare, poate sa reapara si sa se raspandeasca in orice parte a corpului. Acest lucru se intampla deoarece majoritatea tratamentelor distrug doar negul nu si virusul care produce afectiunea.

Post your comment