Dermatita Atopica Plantara – Eczema Plantara

0
Dermatita Atopica Plantara - Eczema Plantara

Dermatita atopica plantara (de asemenea, cunoscuta si sub numele de eczema plantara) este determinata de o combinatie de cauze multiple, inclusiv zestrea genetica (factori constitutionali), contactul cu agenti fizici sau chimici iritanti si predispozitia la reactii alergice. Boala are diverse grade de severitate, aceasta poate afecta dosul labei piciorului, tapla sau ambele parti.

Incidenta adevarata a eczemei plantare este necunoscuta, dar este probabil responsabila de 5-20% dintre cazurile de eczema ale talpilor piciorului.

Eczema plantara este caracterizata de debutul brusc cu vezicule mici clare sau bule. Veziculele sunt acompaniate de prurit dureros sever, ele se pot mari sau deveni confluente si transforma in bule mai mari. Dupa o evolutie de doua saptamini se usuca si dispar, fara a se rupe, la majoritatea persoanelor apare descuamarea in 2-3 saptamini dupa debut. Infectiile secundare cum este impetigo, celulita sau limfangita sunt posibile la pacientii cu eczema recurenta plantara. Pot apare modificarile secundare unghiale (unghii distrofice, neregularitati transversale, pitting, ingrosare, decolorare).

 

Post your comment