Dermatita Atopica Palmara

1
Dermatita Atopica Palmara

Dermatita atopica palmara (de asemenea, cunoscuta si sub numele de eczema palmara) este determinata de o combinatie de cauze multiple, inclusiv zestrea genetica (factori constitutionali), contactul cu agenti fizici sau chimici iritanti si predispozitia la reactii alergice. Dermatita atopica palmara este frecvent cauzata sau agravata de expunerea la activitatile profesionale, atunci cand este cunoscuta sub numele de dermatita profesionala.

Boala are diverse grade de severitate, aceasta poate afecta dosul mainilor, palmele sau ambele parti. Pielea afectata este initial rosie si uscata, evoluand in timp catre papule, mancarimi, vezicule, plagi descuamate, fisuri adanci palmare. Frecvent leziunile se suprainfeteaza. Dermatita de lunga durata ale degetelor poate duce la deformarea unghiilor.

Diagnosticul precis si tratamentul ulterior prezinta o provocare considerabila, astfel boala capata un caracter cronic. Se estimeaza ca aproximativ 7% din pacientii suferinzi de dermatita atopica palmara sunt caracterizati de de prezenta simptomelor cronice sau severe, iar la 4% din cazurile severe sunt refractare la tratament.

Post your comment